Tussenstop onderweg naar het Gardameer

De omgeving van de Fernpass is een populaire tussenstop onderweg naar het Gardameer. Je logeert er (afhankelijk van je bestemming aan het meer) op gemiddeld zo’n 340 km van het mooie Lago di Garda. Je vindt er een aantal wat ‘zimmer frei’, hotels onderweg, pensions en campings langs de snelweg waar je één of meerdere nachten kunt logeren.

Route via de A12/A13 Inntal Autobahn Oostenrijk

Ga je na de Fernpass via de snelweg A12/A13 Inntal autobahn (Innsbruck) en de Brennerpas (Brenner Autobahn) naar het zuiden, dan kom je na Bozen op de A22 richting het Gardameer. Deze route is ongeveer 280 km naar Riva del Garda (regio Trentino), in het noorden van het meer. Dat is zo’n 3 uur en 45 minuten rijden vanaf de Fernpass.

Route via de A12, SS40 en A22/E45

Fernpass naar het Gardameer via de A12, SS40 en A22/E45

De alternatieve route voor de Brennerpas: Ga je via de A12/SS40 naar het zuiden, dan kom je langs steden als Imst en Reschen (Reschenmeer, Italiaans: Lago di Rescia) en Mera in Bozen Tirol. Ten zuiden van Bozen sluit je aan op de A22 richting Lago di Garda. Via deze route doe je er ongeveer 4 uur en minuten over (ongeveer 288 km) naar Riva del Garda (regio Trentino). Echter ontwijk je via dit traject de ontzettend drukke Brennerpas, wat weer een tijdsvoordeel oplevert en een mooi alternatief Brennerpas is.